Medical Taping

Wat is Medical Taping?

Medical Taping is een behandelvorm waarbij kinesiotape wordt gebruikt om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen. De elastische tape biedt ondersteuning aan het spierstelsel, stimuleert natuurlijke genezingsprocessen en heeft invloed op neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De Achtergrond van het Medical Taping Concept

Het idee achter Medical Taping is dat spieren niet alleen de bewegingen van het lichaam beïnvloeden, maar ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en lichaamstemperatuur. Niet goed functionerende spieren kunnen diverse klachten veroorzaken. Door deze spieren te ondersteunen met elastische tape, wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Toepassingsgebieden en Methoden

Oorspronkelijk gericht op spierbehandeling, ontwikkelden zich diverse toepassingen naast spierbehandelingen, zoals “Medical Taping”, “Lymf Taping”, “Meridiaan Taping” en “Cross Taping”. Al deze methoden werden geïntegreerd in het Medical Taping Concept.

Wereldwijde Erkenning

Het Medical Taping Concept is wereldwijd bekend en wordt door verschillende professionals in de gezondheidszorg toegepast.

Belangrijke Principes

  • De Medical Tape beïnvloedt neurologische en circulatoire systemen en ondersteunt natuurlijke genezingsprocessen.
  • Het werkt volgens kinesiologische principes en ondersteunt het spierstelsel.
  • In tegenstelling tot conventionele tapemethoden, die gericht zijn op het beperken van gewrichten, vergroot deze methode juist de mobiliteit door verbetering van functies.
  • Het principe is activeren in plaats van fixeren, terwijl de volledige functionaliteit van de spieren behouden blijft.