Fysiotherapie

Als specialist in het bewegingsapparaat richt een fysiotherapeut zich op het functioneren van spieren, gewrichten, pezen, banden en zenuwen. Door middel van gesprekken en diverse behandelingen kunnen fysiotherapeuten helpen bij klachten door een verkeerde houding, spier- en gewrichtspijn of andere blessures.

Naast externe klachten kunnen fysiotherapeuten ook interne aandoeningen behandelen, zoals longziekten (COPD), spierziekten (MS/ALS), beroertes, hartaanvallen, herseninfarcten en Parkinson.

Fysiotherapie omvat meer dan enkel masseren, zoals sommigen nog denken. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in gezond bewegen, met de kennis en vaardigheden om klachten doelgericht te behandelen en advies op maat te geven.

Binnen de fysiotherapie bestaan verschillende specialisaties en opleidingen voor specifieke klachten. Onze therapeuten hebben zich eveneens gespecialiseerd. Meer informatie hierover vindt u bij ‘Behandelmethoden’ of op de team pagina.

Vergoeding

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering; voor de meeste behandelingen is een aanvullende verzekering nodig. Bij bepaalde chronische aandoeningen worden kosten vergoed vanaf de 21ste behandeling uit de basisverzekering. Voor meer informatie kunt u terecht op www.fysiovergoeding.nl (klik op ‘Informatie voor patiĆ«nten’).

Kwaliteit

De titel ‘fysiotherapeut’ is wettelijk beschermd en wordt alleen toegekend na het afronden van een erkende opleiding. Alle fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het BIG-register, een databank van erkende Nederlandse zorgverleners. Daarnaast bestaat het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) waar fysiotherapeuten zich moeten registreren door aan kwaliteitseisen te voldoen en zich bij te scholen. Op www.defysiotherapeut.nl vindt u alle geregistreerde fysiotherapeuten.

Alle fysiotherapeuten bij Fysio Amstelhof zijn ingeschreven in het BIG-register en het CKR/KRF.